5 tips til AT RAMME RIGTIGT MED fundraising

1. Projektidé og fondens formål skal passe sammen

Når du laver research på relevante fonde, så læs nøje fondens opslag og kriterier for uddeling grundigt igennem. Hvad er det fonden arbejder for - bedre betingelser for dyr i den vilde natur, at give mennesker mulighed for at leve et sundt og aktivt liv, hjælp til udsatte børn og unge? Overvej om dit projekt passer til fondens formål eller om du hellere skal finde en anden fond.                  

2. Din projektidé skal stå knivskarpt og du skal skrive så alle forstår det

Når du skriver din ansøgning skal det være let og hurtigt at afkode, hvad der er kernen i dit projekt - ikke noget med lange baggrundsbeskrivelser og forklaringer før man kommer til det væsentlige. Vær enkel, tydelig og præcis i din formulering af projektet.  Når du skal skrive din ansøgning, så husk, at den skal læses af folk, der ikke sidder inde med specialistviden. Så drop fagtermerne og brug et sprog, som alle forstår.  

3. Vær skarp på dit projekts “Hvorfor” og sammenhæng mellem ambition, indsats og resultater

Det er vigtigt, at læseren af din ansøgning hurtigt kan afkode, hvad formålet er med dit projekt, men endnu vigtigere er det at læseren forstår hvorfor dit projekt er vigtigt. Dit hvorfor er kernen i projektet og det er derfor vigtigt at være helt skarp på dette. Dit hvorfor er ikke at skolens elever skal have en 3D printer, men snarere at det skaber større glæde, selvtillid og lyst til skolearbejde når deres projekter kan få fysisk form og bruges til noget konkret. Være tydelig omkring projektets kortsigtede og langsigtede mål. Der skal være en tydelig sammenhæng mellem ambition, indsats og resultater. Se eksempel på midtvejsevaluering hos A.P. Møller Fondens Folkeskoleindsats: https://www.apmollerfonde.dk/folkeskoledonationen/projekter/

4. Effektive projekter handler om effektiv involvering

Spørg dig selv: Hvornår talte du sidst med målgruppen? Kender du målgruppens reelle behov? Hvordan har du involveret dine kolleger og partnere? Har I fx drøftet rammerne for projektet, projektets mål og evt. lavet en SWOT over projektet?

5. Lav en tydelig plan for projektets aktiviteter

En fejl som mange begår er ikke at udarbejde en overskuelige tids- og projektplan i deres ansøgning. Vis fondene præcis hvilke aktiviteter dit projekt rummer, for fonden vil naturligvis gerne vide HVORDAN du vil realisere det formål, du har beskrevet. 

Har du brug for mere end tips? Ring til Malene og få en snak om dit projekt på: 40751374. Det koster altså ikke noget :-)

Malene Stub Selmer