Brugerinvolvering

PARTNERE OG BRUGERE AF DIT PROJEKT ER GULD VÆRD

3 GODE RÅD TIL HVORDAN DU OVERBEVISER FONDENE OM, AT DER ER OPBAKNING TIL DIT PROJEKT

Har du et projekt, som du gerne vil søge fondsmidler til, er det en god idé at overveje, om du har involveret de rette partnere og brugere, for de er guld værd for dit projekt. Brugere, tænker du måske – hvem er det? Og at involvere dem – hvordan gør jeg det? 

Fortvivl ikke, for vi giver dig her 3 gode råd til at spinde guld på dine brugere. Og husk at du med fordel kan inddrage dine brugere, også selvom du ikke skal søge fondsmidler. 

1. Åbn dit projekt op

Fondene går naturligvis op i, hvem og hvor mange de potentielt hjælper ved at støtte et bestemt projekt. Så hvis I er en sejlklub med 100 medlemmer, der gerne vil have et nyt klubhus til 10 mio. kr. får I et problem med, at overbevise fondene som helt sikkert vil spørge: ”Hvorfor skal vi støtte så dyrt et projekt, der kommer så få til gavn? ” Svaret er brugerinvolvering! Sejlklubben skal åbne deres nye hus op og invitere andre brugere indenfor. Det kan være andre foreninger, uddannelsesinstitutioner, lokale virksomheder mfl. At åbne op og dele faciliteter med andre er ikke bare et ”stunt”, man skal foretage til ære for fondene – en slags tvangsægteskab. At involvere andre brugere er en udviklende proces, som smitter positivt af på alle. I eksemplet ovenfor vil sejlklubben få mulighed for at vise andre deres sportsgren og vil sandsynligvis få en række nye medlemmer.

2. Lad brugerne fortælle hvad de får ud af projektet

Noget andet fondene vil spørge dig om er ”er der et reelt behov for dit projekt? ” For hvis det ikke er tilfældet, er projektet ikke deres investering værd. Svaret kan du sandsynliggøre gennem dine egne erfaringer og en god baggrundsbeskrivelse, der viser problemets omfang med tal og statistikker. Men endnu bedre er det, at få både brugere og meningsdannere til at fortælle de fonde, som du ønsker at søge, at de ser et behov for projektet, og at det vil gøre en forskel. På den måde fortæller andre, at du har fat i en rigtig idé, og at de gerne vil samarbejde med dig. 

3. Find de rette partnere og få et ”guldprojekt”

De rigtige partnere er i princippet alle, der har erfaring eller berøring med projektets målgruppe. Hvis du fx arbejder med et projekt, der støtter 5 flygtningebørns deltagelse i foreningslivet, skal du ud og have fat i de lokale fritidsforeninger, kommunen, skolerne, forældrene – og naturligvis børnene selv. Arbejder du på et fysisk projekt som i eksemplet med sejlklubben, skal du tænke på, hvem der ellers kunne have gavn af at bruge faciliteterne. Partnerskaberne og brugerinvolvering skal med andre ord være med til at garantere kvaliteten og rækkevidden af dit projekt. Hvis du kan vise en række stærke partnerskaber og en stor brugergruppe, er der større sandsynlighed for, at dit projekt opnår den nødvendige gennemslagskraft hos fondene.

Læs i vores næste blogindlæg hvordan du viser brugernes og projektpartnernes engagement overfor fondene.

Rahul dhiman