11058_www2019_25.jpg

Ideudvikling

De mange ideer fra den kreative workshop skal efterfølgende bearbejdes/modnes. Hvis du har fået folks umiddelbare ideer på en workshop, så kalder vi ideerne for ”råideer”, fordi de ikke er gennemarbejdede fondsmodne koncepter. De skal først skal bearbejdes, men ikke mindst, skal de indtænkes i en strategisk sammenhæng.

Vi har specialiseret os i at modne ideer, og har et helt særligt format til formålet. Ideerne som dine brugere har genereret skal vurderes, kategoriseres og samles, så de er nemmere at arbejde videre med. Vi kalder det et idedrivhus. I drivhuset lader vi solen skinne på ideerne, der som små planter, får lov til at vokse sig større.

Til en drivhus-workshop knytter vi kreative stimuli/ny inspiration til råideerne og indretter et særligt rum, hvor hver væg har en særlig funktion. Efter drivhusworkshoppen udvikler vi et visionskatalog, som du kan bruge i dialogen med fondene. Vi vil helst i ”drivhus” sammen med vores opdragsgiver og projektets vigtigste aktører. Vi bruger mindst en halv dag sammen med jer, hvor vi modner ideerne i samarbejde med jer. Nogle gange er det en fordel, at der deltager en arkitekt.

Vi tilbyder

Ikke to projekter er ens og det kan være meget forskelligt hvor langt du er i dit projekt og hvad dit behov til ideudvikling er. Vi har henover mange år udviklet og perfektioneret koncepter for ideudvikling, som vi skræddersyr til lige netop dit projekt. Bliv ringet op til en uforpligtende samtale om hvad vi kan tilbyde dit projekt. 

Skal dine ideer i “drivhus”?

Ring til en uforpligtende samtale om hvad vi kan tilbyde dit projekt på +45 8230 7000

Den svære konkretiseringsproces.

Den svære konkretiseringsproces.

Hvad betyder ideudvikling for dit projekt?

Forskning i kreativitet har af flere omgange fastslået, at når det kommer til ideer, er det kvantitet frem for kvalitet, der tæller. Der skal ofte rigtig mange ideer til, før man finder den ene gode ide. Derudover skal der arbejdes strategisk med de gode ideer, før de er modnet tilstrækkeligt til at indgå i et fondsprojekt. Hele processen, fra mange ideer, til udvalgte gode ideer kræver nogle forskellige trin.

Først laver vi en strategisk væg. Her har vi projektets rammesætning. Vi svarer bl.a. på: Hvilke strategiske sammenhænge skal projektet indtænkes i? Hvem er målgrupperne? Hvad er målet?

Dernæst skal ideerne analyseres. Hvis man har rigtig mange ideer fra en kreativ workshop, vil der oftest vise sig nogle temaer indenfor ideerne, når man begynder at nærstudere hver enkelte. Derfor skal ideerne kategoriseres.

Disse kategorier vil vi nogle gange ”krydse” og lave nye kategorier. Herefter kan vi begynde at udarbejde egentlige koncepter eller nedslag bestående af en eller flere af ideerne, der arbejdes videre med sammen med projektets væsentligste aktører. Her handler det om først at kunne divergere, altså se muligheder og tænke kreativt for derefter at kunne konvergere, at sortere fra og tænke kritisk. Er du nysgerrig på vores drivhuskoncept? Så læs med på bloggen hvor vi har skrevet en guide til konceptudvikling.  

Hos PrimusMotor er vi erfarne facilitatorer. Vi udarbejder en drejebog for en ”drivhusdag” og vi guider dig igennem ideudviklingen så du sikrer, at gennemarbejdede, brugerdrevne ideer, der øger chancen for at få succes med fundraising og som sikrer at brugernes ideer er blevet brugt i den videre udvikling.  

 
 

Jeres udbytte: 

  • Bedre ideer

  • Ejerskab og engagement, når brugernes ideer danner fundament for projektet

  • Visionært materiale som du kan bruge i dialogen med fondene og til dine interessenter

 

Hør hvad vi kan tilbyde dit projekt. Bliv ringet op.