Bornholm1.png

BORNHOLM - SERVICE DER VIRKER

 

Bornholm har som så mange andre danske øer udfordringer med fraflytning og nedlæggelse af arbejdspladser. Derfor har øens indbyggere en kæmpe opgave med at sikre, at de turister og besøgende, der kommer til øen, får en positiv oplevelse – en oplevelse som gør, at de får lyst til at komme igen, købe sommerhus eller nyde deres otium på øen. Og det føles virkelig, som om bornholmerne har besluttet at tage denne opgave på sig, for jeg har sjældent fået så god, opmærksom og personlig service på en ferie.

I Svaneke ligger en lille butik med tøj, som indehaveren selv designer og producerer. Hun spottede hurtigt min stil og fandt forskellige modeller og farver frem, og samtidig spurgte hun ind til vores ferie: Hvad havde vi oplevet, og hvad ville vi gerne opleve på Bornholm? Hendes interesse var naturlig og imødekommende, og hun gav undervejs tips om forskellige oplevelser og fortalte, hvilke andre kunstnere, keramikere og designere der efter hendes mening var et besøg værd.

download (24).png

JEG følte mig set og oplevede besøget i hendes butik som en meget personlig serviceoplevelse. HUN fik solgt en striktrøje og fik samtidig reklameret for nogle af sine kolleger på øen. En smuk mørkeblå striktrøje og en masse spændende anbefalinger rigere forlod jeg butikken. Behøver jeg fortælle, at jeg selvfølgelig fulgte hendes anbefalinger og også fik købt noget keramik med hjem?

Hammerhus ligger som en mægtig borgruin på øens smukke og forblæste klippekyst. Her fik vi en rundvisning – men hvilken rundvisning! Vores guide var iført autentisk historisk klædedragt, og hun var en mægtig historiefortæller. Da vi havde været rundt i hele ruinen, var vi godt gennemblæste, og guiden spurgte os – som om vi var noget helt særligt, og dette tilbud var specielt til os – om vi ville med ned i den hemmelige kælder. Og det siger man jo ikke nej til, vel? I kælderen var der bænke med lammeskind, og vores guide tændte levende lys i et par gamle jernlysekroner – og så var scenen sat til dramatik.

Guiden gav sig til at fortælle den spændende historie om Christian den 4’s datter, Leonora Christina, som sammen med sin mand, Corfitz Ulfeldt, sad fanget på Hammerhus. Der var mange børn blandt tilhørerne, og dem kaldte hun ud på gulvet og lod dem "spille" de historiske personer, samtidig med at den spændende fortælling udfoldede sig. Til min søn sagde hun fx: "Nu, Bertil, er du Christian den 4.!”, og undervejs i fortællingen bad hun kongen, dronningen, Leonora Christina, Corfitz Ulfeldt, fangevogteren på Hammerhus og alle de andre om at tage stilling til forskellige ting og fremsige små, enkle replikker.

Mit bedst gæt er, at du kan vække hvilket som helst af de børn midt om natten, og de vil kunne genfortælle den nøjagtige historie om Leonora Christinas liv og skæbne!

 

Begge oplevelser er med til at sætte en tyk streg under, hvad der giver os en følelse af god service.

  • Vi vil føle os som noget særligt
  • Vi vil føle os set som de mennesker, vi er
  • Vi vil føle, at vi får en personlig service og at den person, der servicerer, er naturlig og autentisk
  • Vi vil have unikke oplevelser, og vi vil inddrages (så husker vi også bedre – dit brand og dit produkt…)
  • Vi vil overraskes og have noget (mere), som vi ikke forventede (det gælder også, når vi bare skal handle i Netto)

Der er ingen hokus pokus, når det gælder service – det er bare et spørgsmål om relationer. Vi skal holde op med bare at tænke på vores kunder som kunder og i stedet se dem som vores gæster, vores familie – nogen, vi ønsker at investere en del af os selv i.