1Lav en strategi. Du kommer ikke sovende til de lokale bidrag, så få lagt en plan og kom i arbejdstøjet. Hvilke virksomheder er der i området og hvad er de optagede af? Hvordan passer det med jeres projekt. Har I søgt ved dem før og hvor meget. Lav en plan og involver så mange som muligt. Det kan være, at I har flere projekter, og det duer ikke, hvis I er flere, der render de lokale virksomheder på dørene. Hold løbende møder hvor I deler jeres resultater – så du er i stand til at fortælle de virksomheder, du kontakter, hvad deres ”virksomhedskolleger” i byen har bidraget med.

2. Bidrag er mere end penge – bidrag kan også være håndværkertimer, gratis brug af maskiner, køkkenelementer (fx til spejdernes nye hus), planter til en ny sansehave mv. Så tænk over om virksomhederne du kontakter også kan donere ”naturalier”, viden eller kompetencer til dit projekt.

3. Tænk over hvad du kan tilbyde de lokale virksomheder til gengæld for deres bidrag. I spejdernes tilfælde kan virksomhederne benytte det nye hus til kundemøder, ligesom spejderne laver teambuilding-arrangementer for virksomhedernes medarbejderne … og så får virksomhederne naturligvis det obligatoriske navneskilt på bygningen.

4. Få lavet noget lækkert projektmateriale. Billeder siger mere end 1000 ord – og du kan forklare herfra og til juleaften om dit projekt. Men kan du vise tegninger, billeder og modeller af dit projekt, bliver det straks mere nærværende for den, der ikke kender det på forhånd. Husk i dit materiale at lægge vægt på hvilken forskel dit projekt gør for lokalområdet, og vær tydelig omkring hvilken forskel virksomhedens bidrag vil gøre.

5. Opfølgning er nøglen til succes. Bare fordi du har holdt et møde med en virksomhed er det ikke sikkert, du straks for lovning på 20.000 kr. til dit projekt. Men det skal du ikke lade dig slå ud af. Ring igen – kom forbi en gang til – eller inviter til et infomøde, hvor du samler flere virksomheder. Opfølgning lønner sig.

6. Gå til de lokale medier. I arbejdet for at rejse lokale bidrag er medierne vigtige. Skriv en pressemeddelelse eller et oplæg til en kort artikel og kontakt den lokale avis. Kan du få dem til at bringe historien om dit projekt, kan du medbringe artiklen, når du er ude hos virksomhederne. Er historien om dit projekt først blevet ”noget man taler om i byen”, bliver det meget lettere at få adgang til virksomhederne.