Afvist fondsansøgning?

MÅSKE HAR DU LAVET EN AF FØLGENDE FEJL:

  • Projektet matcher ikke fondenes uddelingspolitik

  • Uskarpt formål/why

  • Urealistiske budgetter og manglende medfinansiering

  • Uklar projektplan

  • Manglende inddragelse af brugere og egen organisation

  • Uinspirerende projekter, manglende projektmodning

  • Standardiseret ansøgning

  • Ingen synliggørelse af effekter

Disse fejl opstår på grund af manglende viden, erfaring og kendskab til både de formelle og uformelle krav, som stilles af fondene.

Ofte henvender folk sig til os med en projektidé, som de gerne vil søge fondsmidler til at realisere. Og ofte må vi sige til projektejeren, at projektet desværre ikke er modent til fundraising. Måske mangler projektet innovationshøjde, eller måske har projektets målgruppe ikke været involveret - begge dele er afgørende for at komme igennem nåleøjet hos fondene.

Læs mere om, hvad den perfekte ansøgning skal indeholde

 

Kan jeg søge samme fond igen?

Det er faktisk sket, at vi har hjulpet med det, men….

Det kræver, at du har mod på at retænke dit projekt. Der er jo en årsag til, at du har fået afslag! Der er jo også alternativer:

Men du kan søge andre fonde i stedet. Det drejer sig derfor om at få optimeret din ansøgning og gjort klar til at ansøge en ny fond. Husk, at du aldrig må indsende den samme ansøgning til en ny fond uden ændringer, da risikoen for endnu en afvisning er ekstremt høj.

Du må selvfølgelig heller ikke lyve eller massere tallene til din fordel. Hvis det opdages risikerer du, at alle fremtidige ansøgninger automatisk vil blive afvist.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev i mailformularen nederst på denne side og modtag en en række tips og tricks til din næste ansøgning.

 

Kan jeg se et eksempel på en godkendt ansøgning?

Nej. Her holder fondene kortene tæt ind til kroppen, ligesom projektansøgerne ikke ønsker for meget konkurrence om fondsmidlerne. Men allervigtigst er det, at du ikke kan se hvilken proces, der lå bag en succesfuld ansøgning, f.eks. målgruppens feedback og idéer, og derfor vil andres ansøgninger kun være begrænset brugbare for dig.

 

Hvor kan jeg få hjælp?

Først og fremmest: har du pitchet dit projekt? Du bør altid ringe til fonden og fremlægge dit projekt, inden du sender din ansøgning. Her får du lejlighed til at få feedback, som kan være essentielt for dit projekt. Læs vores drejebog for et pitch

Der findes talrige ressourcer på nettet om fundraisingprocessen (vi håber, at du kan drage nytte af vores!), hvor du et langt stykke hen ad vejen kan gøre dig selv klogere. Mange kommuner har ligeledes udarbejdet håndbøger om projektudvikling og fundraising, som kan give dig en idé om, hvordan andre gør.

Søger du på nettet, vil du opdage, at der findes specialister i fundraising, som kan hjælpe dig med de forskellige trin. Vi anbefaler, at du søger professionel hjælp - bare du husker på, at “fundraiser” ikke er en beskyttet titel, og at enhver kan kalde sig fundraiser. Ja, også dig.

Med over 15 års erfaring i fundraising tilbyder vi rådgivning og kurser om de forskellige trin i processen, som kan hjælpe dig med at forbedre kvaliteten af dit projekt og ikke mindst din ansøgning. En kort evaluering af din ansøgning kan desuden give dig vigtige fingerpeg om, hvor du skal sætte ind med optimeringer.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og få tips, tricks og indsigt i fundraising

Vi beder dig om at afmelde nyhedsbrevet, hvis du ikke finder indholdet interessant
 

har du overvejet et forprojekt?

Et forprojekt er en proces, hvor du sikrer, at det strategiske fundament er på plads og at projektet er modnet tilstrækkeligt. Det handler om at give projektet innovationshøjde og x-faktor.

Se et eksempel på hvordan en ansøgning lykkedes med et forprojekt

Som proceskonsulenter med speciale i fundraising kan vi hjælpe dig med alle facetter af et forprojekt. Vi udarbejder en fondsstrategi, ligesom vi hjælper med at inddrage brugere, partnere og interessenter. Til sidst udarbejder vi konceptet, som ligger til grund for en skarp og konkurrencedygtig ansøgning.

Skærmbillede 2019-03-27 kl. 11.29.56.png

Er du interesseret, giv os gerne et ring eller kom forbi til en kop kaffe
tlf. 82 30 70 00

Kursus i Fundraising

Bliv bedre klædt på til din næste ansøgning med et kursus i fundraising. Vi afholder flere gange årligt vores et-dags kursus i fundraising forskellige steder i landet.

På kurset får du:

  • den nyeste viden om fonde og aktuelle puljer, herunder hvilke fonde, der støtter bæredygtige initiativer

  • sparring til at udvikle dit projekt, så det får mere tyngde

  • målrettet ekspertrådgivning fra to fundraisingspecialister

  • skriftlig og mundtlig sparring på dit projekt og forslag til 3-5 konkrete fonde, som er oplagte til netop dit udviklingsprojekt

  • strategisk rådgivning på vinkling af din fondsansøgning

  • mulighed for at træne dit pitch og fremlægge dit projekt i tillidsfulde omgivelser

  • Redskaber til at gå i dialog med fondene, så succesraten stiger

  • Mulighed for networking med andre fundraisere og projektudviklere

Efter kurset er du klar til at arbejde målrettet med dine ansøgninger og lande dit projekt

Pulse_Park_play_zone_4.jpg