Lokale og Anlægsfonden

Lokale og Anlægsfonden er en fond, der udvikler og støtter byggeri inden for idræt-, kultur- og fritidsområdet. Fonden er stærkt udviklingsorienteret og stiller store krav til projekternes innovationshøjde.

Fondens støtte til projekter tager afsæt i konkret rådgivning fra en række dygtige medarbejderne i fondens sekretariat. Typisk er der tale om et længerevarende udviklingsforløb, før der kan indsendes en ansøgning.

Lokale og Anlægsfonden støtter både små og store projekter. Ved projekter mellem 150.000 kr. og 1.500.000 kr. gives der op til en tredjedel af den samlede etableringsudgift i støtte. Dog højst 200.000 kr. Når det handler om de større projekter, dem over 1.200.000 kr., lægger fonden vægt på at projektet er nyskabende og at der har været brugerinvolvering. Der gives typisk støtte på mellem 15 og 20% af den samlede projektsum.

Lokale og Anlægsfonden ledes af en bestyrelse på syv medlemmer, der beskikkes af kulturministeren.

Fire medlemmer, herunder formanden, udpeges af kulturministeren, et medlem med viden om idræt udpeges af Danmarks Idrætsforbund, et medlem med viden om idræt udpeges af DGI, og et medlem med viden om idræt udpeges af Dansk Firmaidrætsforbund.

Lokale og Anlægsfonden har, som flere andre fonde, også et stærkt fokus på at understøtte FN´s Verdensmål gennem de projekter de støtter. De har særligt fokus på syv ud af de sytten mål.

Skal du til at søge fondsmidler hos for eksempel Lokale og Anlægsfonden? Vi vil gerne hjælpe dig med at komme i mål med dit fondsprojekt.

Malene Stub Selmer