Friluftsrådet

Friluftsrådet er en selvstændig, ikke-statslig paraplyorganisation, som samler 85 forskellige organisationer. Friluftsrådet har som mål at inspirere danskerne til mere friluftsliv og samtidig forbedre muligheder og vilkår for frilufts- og naturoplevelser. Friluftsrådet har en vision om at skabe ”Friluftsliv for alle - i en rig natur, og på et bæredygtigt grundlag.”

 

Friluftsrådet administrerer en række puljer ”Udlodningsmidler til friluftsliv” og uddeler hvert år driftstilskud til foreninger og tilskud til projekter, der udvikler og forbedrer mulighederne for friluftsliv i Danmark. Pengene er en del af overskuddet i Danske Lotteri Spil og udbytte fra Det Danske Klasselotteri. 

 

Der er flere muligheder for at søge om tilskud til friluftsliv, udvikling af foreningslivet og lokale fællesskaber med friluftslivet som omdrejningspunkt hos Friluftsrådet. Lige nu har Friluftsrådet disse aktuelle temaer:


Fysiske rammer for friluftsliv

Friluftsrådet ønsker at forbedre de fysiske rammer for befolkningens friluftsliv, så flere kommer ud og oplever naturen.

Vandfriluftsliv

Friluftsrådet ønsker at forbedre befolkningens muligheder for at dyrke friluftsliv i tilknytning til vand.

Børn og unges friluftsliv

Friluftsrådet ønsker at støtte indsatser, der fremmer børn og unges friluftsliv, eller øger deres naturforståelse.

Tjek fondens hjemmeside for deadlines: https://friluftsraadet.dk/tilskud-til-friluftsliv/tilskud-til-projekter

Malene Stub Selmer